NEVŞEHİR / AVANOS - Sarılar İlkokulu

3845462024
Sarılar Köyü Avanos/NEVŞEHİR
Vizyon
Öğrencilerimizin değişim ve gelişimini desteklemek, değişirken öz değerlerimizi yitirmemeyi amaçlamak, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlıklar ve medeniyet yolunda yürümeyi hedef almaktır.
Misyon
Biz; bütün öğrencilerimizin öncelikle öğrenmeyi öğrenmelerini, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız. Amacımız; sevgi, saygı ve güven ortamında birey olarak farkındalıklarını hissettirmek onları sürekli gelişim içerisindeki hayat becerilerini kazandırmaktır.
OKULUMUZ KALORİFER İLE ISINMAKTADIR
Ulaşım
Köye ulaşım yalnızca bireysel araçla sağlanabilmektedir. Köye toplu taşıma yoktur.
Yerleşim Yeri
Sarılar, ülke ölçeğindeki büyük merkezlere bağlantısını 200 nolu Ankara-Kayseri devlet karayolu ve Avanos-Nevşehir il yolu ile sağlamaktadır. Kasaba Ankara-Kayseri karayoluna 10 km´lik asfalt bir yolla bağlanmaktadır. Tamamen asfalt olan Sarılar-Avanos yolu ise 31 km’dir. Sarılar-Nevşehir ise 50 km; Kırşehir´e 64 km; Kayseri´ye 68 km´dir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Avanos il merkezine 30 kilometre ve Nevşehir il merkezine 55 kilometredir.